Bliljni čajevi

EDEN - biljna mešavina za dug i zdrav život i jačanje organizma

Da bi se ublažila opšta slabost organizma uz pravilnu ishranu preporučuju se i čajni napici. Čaj se može piti u toku same bolesti ili u fazama oporavka kad je odbrambeni sistem organizma oslabljen. Redovnim uzimanjem čaja za jačanje organizma jača se odbrambena moć od bakteriskih i virusnih infekcija.
Prekomeran fizički i emotivni stres, premalo odmora, previše obaveza, donose nam umor, gubitak radne energije, iscrpljenost, smanjenu koncentraciju, osetljivost na različite infekcije.
Osnažite svoj imuni sistem.
Ovaj prirodni čaj je proveren eliksir za očuvanje zdravlja. Upotrebljava se za jačanje imunoloških snaga organizma. Deluje blago umirujuće, poboljšava cirkulaciju, čišćenje krvi, poboljšava izlučivanje štetnih materija iz organizma. Pomaže kod oporavka od bolesti kada je organizam oslabljen i u stanju  iscrpljenosti i stresa. Jača odbrambene snage organizma u toku same bolesti (gripa, bronhitisa, upale disajnih puteva, herpesa...).

TAHEBO ČAJ - Lapacho cortex

Domovina Taheba je Južna Amerika. Koristi se unutrašnji deo kore. Glavna supstanca Taheba je Lapahol (Lapaholna kiselina). Tahebo sadrži eterična ulja, smole, saponine, antrakinone. Dokazano je da deluje kao  antioksidant, jača obrambene snage organizma. Preporučuje se kod hroničnih bolesti, (bronhitis, herpes, kožne bolesti)  u stanjima stresa i iscrpljenosti, anemije, reumatizma, dijabetesa, čira na želucu... Tahebo čaju pripisuju antitumoralno dejstvo.

POMAŽE KOD ČIŠĆENJA (species laxantes)

Čaj koji pomaže kod čišćenja. Mešavina od lekovitih biljaka koje deluju laksativno, tj. ubrzavaju čišćenje creva. Pije se topao čaj, uveče pre spavanja, kako bi delovanje nastupilo ujutro. Ukoliko čaj popijete ujutro natašte delovaće nakon 6-8 sati.